Ring til os og
få et tilbud
7010 5115

Houens
Odde

Kursus- og  Oplevelsescenter
Ring til os og
få et tilbud
7010 5115

Aktiviter og

Teambuilding

På Houens Odde Kursus- og Oplevelsescenter kan I prøve kræfter med udfordringer og øvelser i og med naturen – året rundt. Nogle aktiviteter kræver råstyrke, kampgejst og mod, nogle udfordrer teamets samarbejdsevner, andre appellerer til tanke og fordybelse.

Historie

Da isen trak sig tilbage efter den sidste istid, efterlod den området omkring Odden stort set, som vi kender det i dag. Indtil spejderne i 1947 opkøbte den yderste spids af Odden, førte stedet en meget rolig tilværelse. Fund på og omkring Odden vidner dog om tidlig aktivitet helt tilbage fra Ertebølletiden og senere vikingetiden.

I 1947 købte KFUM-Spejderne de yderste 45 tønder land for den beskedne sum af 30.000 kr. Siden har korpset af flere omgange erhvervet sig landområder på tangen. Så sent som 1999 købte KFUM-Spejderne den sidste del og har siden ejet hele Houens Odde fra indkørslen ved Stensgaarden til den yderste spids.

Til at begynde med brugte lokale spejdere stedet til udflugter i pagt med naturen. Her kunne de unge spejderspirer boltre sig i ”uopdaget” land. Efter mange trængsler indviede man i 1953 Gilwellhytten, stedets første blivende bebyggelse, der stadig er omgærdet af ærefrygt af de mange frivillige kræfter, der var med til at realisere byggeriet. Siden er flere spændende bygninger kommet til, således at Houens Odde i dag udgøres af inspirerende kursuslokaler, primitive hytter, hyggelige spisesale og imødekommende faciliteter til overnatning og konferencer.

 

Fakta

Det hele startede med opkøb af den yderste del af Houens Odde i 1947.